Μια ζωή ολόκληρη να μου δίνανε δε θα μπορούσα να αποφασίσω τι μου αρέσει περισσότερο. Τα κέικ ή τα μπισκότα; Ιδού η απορία! Ψάχνοντας λοιπόν για συνταγές που θα μπορούσαν να συνδυάσουν και τα δύο έπεσα πάνω σε αυτά που οι Αμερικάνοι ονομάζουν blondies. Τα blondies είναι ένα γλυκό ανάμεσα στα Brownies δηλαδή ζουμερό κέικ και τα cookies σε εκδοχή βανίλιας χωρίς κακάο. Απ έξω τραγανά σαν μπισκότο και μέσα ζουμερά σαν κέικ! Και όταν δοκίμασα και την παρακάτω εκδοχή χωρίς ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο αποφάσισα να φτιάχνω αυτή τη συνταγή μέχρι να βαρεθώ να τα τρώω (πράγμα πολύ δύσκολο)...
Υλικά:
150γρ. βούτυρο αμυγδάλου
100γρ. ζάχαρη καρύδας
1 αυγό μεγάλο
2κ.σ. λάδι καρύδας (λιωμένο)
άρωμα βανίλιας
1κ.γ. σόδα
1κ.γ. μπέικιν
100γρ. αλεύρι αμυγδάλου
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με στέβια ή κουβερτούρα κλασσική ή dark ή γάλακτος κομμένη σε χοντρά κομμάτια
3-4 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
Η εκτέλεση είναι τόσο εύκολη που θα σε κάνει να τα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Δε χρειάζεται μίξερ απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά με ένα σύρμα σε ένα μπώλ μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μείγμα.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και σπάμε από πάνω τα μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει από πάνω τραγανό.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και σπάμε από πάνω τα μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να γίνει από πάνω τραγανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου