Από τότε που ανακάλυψα το βούτυρο αμυγδάλου έχει γίνει το αγαπημένο μου έλαιο. Εμένα, που δεν ζούσα χωρίς βουτυράκι στο ψωμί μου. Μόλις το ανακαλύψεις, θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι πως ζούσες τόσα χρόνια χωρίς αυτό!Βλέποντας τις τιμές που πουλιέται στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων το συγκεκριμένο προϊόν όμως άρχισα να ψάχνω τρόπους να το φτιάχνω μόνη μου κυρίως για την τσέπη μου και έπειτα για να ξέρω τι ακριβώς περιέχει μέσα το βαζάκι μου.
300γρ. αμύγδαλα ωμά ανάλατα
1 κ.γ. αλάτι (χρησιμοποιώ ιμαλαίων)
1κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
και ένα δυνατό μπλέντερ!
Αρχικά θέλουμε να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα ώστε να βγάλουν τα έλαια τους. Εγώ τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά και να αρχίσουν να σκάνε (περίπου 5-8 λεπτά). Η διαδικασία αυτή γίνεται και στο φούρνο σε ένα ταψάκι και στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά.
Όπως είναι ζεστά ύστερα τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το αλάτι. Θέλουμε να σπάσουν και να βγάλουν το λάδι τους. Μετά από λίγα λεπτά η πούδρα των αμυγδάλων θα αρχίσει να αποκτάει υγρασία. Ύστερα προσθέτουμε το λάδι καρύδας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Αυτό ήταν! Αποθηκεύουμε σε σκεύος με καπάκι σε δροσερό μέρος αλλιώς στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου