Cheesecake φράουλα με γιαούρτι (sugar free)


Τώρα που καλοσωρίζουμε το καλοκαίρι σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από ένα cheesecake; Ελαφρύ και δροσερό είναι η ιδανική λύση για αυτή την εποχή. Εγώ όταν το έχω στο ψυγείο μου πηγαίνω πάντα και ισιώνω τα κομμάτια με το κουτάλι, αν το κάνετε κι εσείς θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή! Είχα ψωνίσει φράουλες και κεράσια που δε τα είχα φάει και χάριν οικιακής ανακύκλωσης (δε πετάμε τίποτα) δοκίμασα να τα φτιάξω μαρμελάδα και το πείραμα πέτυχε. Μετά το Cheesecake με την κρέμα λεμονιού (εδώ) σκέφτηκα να προσθέσω και λίγο γιαούρτι στην κρέμα για ακόμα πιο δροσερή υφή. Τι ταιριάζει τέλεια με το γιαούρτι όμως; Το μέλι! Έβαλα μέλι για γλυκαντικό και η γεύση απογειώθηκε. Και όλα αυτά φυσικά χωρίς ίχνος ζάχαρης. Φτιάξτο κι εσύ ούτως ή άλλως η συνταγή είναι πανεύκολη.



Υλικά:
Για τη βάση:
500γρ. digestive χωρίς ζάχαρη αλεσμένα
100γρ. φουντούκι αλεσμένα
υγρή βανίλια
5-6 σταγόνες υγρή στέβια ή 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
90γρ. βούτυρο ή λάδι καρύδας λιωμένο

Για την κρέμα:
400γρ. τυρί κρέμα λαιτ
200γρ. γιαούρτι 2%
120γρ. μέλι (ή και περισσότερο αν το θέλετε πιο γλυκό)
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
άρωμα λεμόνι/ βανίλια
μια φυτική κρέμα στο σιδερένιο κουτί παγωμένη
λίγες σταγόνες εβαπορέ λαιτ

400γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη (εγώ έφτιαξα τη δική μου με φρέσκες φράουλες, κεράσια και 100γρ. ζάχαρη καρύδας)
φρέσκιες φράουλες και φύλλα δυόσμου για το ντεκόρ





Αρχικά θα φτιάξετε τη βάση απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά της βάσης. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με αποσπώμενο τσέρκι και πατάμε καλά με το χέρι. Βάζουμε τη μπισκοτένια βάση στο ψυγείο για μια ώρα.




Για την κρέμα, χτυπάμε καλά με μιξεράκι τη φυτική κρέμα με λίγες σταγόνες εβαπορέ γάλα μέχρι να γίνει μια αραιή σαντιγί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και το λεμόνι, τα αρώματα και στο τέλος το μέλι δοκιμάζοντας αναλόγως πόσο γλυκιά προτιμάμε την κρέμα. Θα σας συμβούλευα να μη γλυκάνετε πολύ την κρέμα, να της αφήσετε μια κάπως πιο ξινή γεύση, αυτό είναι που έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με τη γλύκα της μαρμελάδας.


Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ξανά στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Όταν το γλυκό μας έχει γίνει συμπαγές στρώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με τις φρέσκες φράουλες και τα φύλλα δυόσμου (ο δυόσμος είναι ο ιδανικός συνοδός για τη φράουλα).







Κόψτε κομμάτια ή ισιώστε με το κουτάλι! Α και μη ξεχάσετε να γλύψετε και το μπολ από την κρέμα... 



Welcome summer



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου