Οι πιο νόστιμες και υγιεινές ρόζ πέννες



Τα ζυμαρικά ήταν από πάντα το αγαπημένο μου φαγητό. Ήμουν από τα παιδάκια που όταν τα ρώταγες τι θα φάνε σου απαντούσαν πάντα "Μακαρόνιαααα". Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε αλλά η αγάπη μου για τα ζυμαρικά δεν άλλαξε. Είμαι ικανή να τα φάω σκέτα και ωμά, ναι από τη συσκευασία απευθείας... Ο λόγος που μου αρέσουν τόσο πολύ είναι ότι μπορείς να παίξεις και να πειραματιστείς μαζί τους, να τα στολίσεις με ό,τι σάλτσα σου έρθει στο μυαλό. 



Η παρακάτω συνταγή είναι ένας από τους πολλούς πειραματισμούς. Κρατήστε την ιδέα και φτιάξτε ό,τι τραβάει η όρεξη σας. Προσθέστε κι άλλα υλικά, ή κάντε τη μακαρονάδα σας πιο πικάντικη. Βάλτε αν θέλετε λίγη πρωτεΐνη. Θα ταίριαζε το κοτόπουλο ή οι γαρίδες. Εγώ τα έχω στη νηστίσιμη τους εκδοχή. Ανάμεσα στα υλικά είναι τα πάντα αγαπημένα μου μανιτάρια, το σπανάκι και το γιαούρτι. Ακούγεται καλό; Και σκεφτείτε ότι ξέχασα να σας πω ότι σε δεκαπέντε λεπτά από τη στιγμή που θα πεινάσετε έχετε έτοιμο πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό στο πιάτο σας. Ε δεν είναι και λίγο αυτό μόνο! Για πάμε γιατί αυτή τη μακαρονάδα Πρέπει να τη δοκιμάσεις...

Υλικά:
500γρ. πένες ολικής άλεσης
200γρ. κρεμμύδι ξερό, πράσο, φινόκιο ψιλοκομμένα
300γρ. σπανάκι φρέσκο
500γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
200γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας συμπυκνωμένο
λίγη ζάχαρη ή στέβια
αλάτι/ πιπέρι/ πάπρικα καπνιστή
1 κύβο λαχανικών
λίγο τσίπουρο ή ούζο
μάραθο/άνηθο
ελαιόλαδο
παρμεζάνα τριμμένη

Αρχικά θα βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο νερό με το μισό κύβο και αλάτι. Θα τα σουρώσουμε και θα κρατήσουμε σε μια κούπα όσο περισσότερο νερό μπορούμε. Θα μας χρησιμεύσει στο να δέσει η σάλτσα μας.



Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι θα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο (εγώ βάζω δύο κουταλιές της σούπας περίπου και αυτή είναι όλη η λιπαρή ουσία του πιάτου!) το κρεμμύδι το φινόκιο και το πράσο μέχρι να μαραθούν και ύστερα θα προσθέσουμε τα μανιτάρια. Όταν έχουν σωταριστεί καλά θα βάλουμε το σπανάκι και θα συνεχίσουμε να σωτάρουμε μέχρι να μείνει το μισό σε όγκο. Σβήνουμε με το τσίπουρο ή το ούζο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα. Αλατι, πιπέρι πάπρικα τον υπόλοιπο κύβο και καλύπτουμε το τηγάνι μέχρι να μαγειρευτεί καλά η ντομάτα. Αν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια (και μόνο αυτό το νερό όχι βρύσης!).



Μετά από δέκα λεπτά περίπου προσθέτουμε τον πελτέ και μια πρέζα γλυκαντική ουσία (εγώ χρησιμοποιώ στέβια). Συμπληρώνουμε και άλλο νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια αν χρειαστεί και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά να κρυώσει λίγο πριν ρίξουμε το γιαούρτι. Μόλις ανακατέψουμε και το γιαούρτι η σάλτσα θα γίνει από κόκκινη ρόζ!



Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη και λίγο άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο. Δοκιμάστε τη και δε θα πιστεύετε τη νοστιμιά που κρύβουν τόσες λίγες θερμίδες...

Have spaggeti fun Bowlickers!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου