Αυτό το φυστικάκι, το πράσινο και νόστιμο δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δε το λατρεύει. Έχει τόσο γεμάτη γεύση και ταιριάζει εξίσου και με αλμυρά και με γλυκά. Εμένα προσωπικά είναι η αδυναμία μου και μπορώ να φάω ένα ολόκληρο βάζο με ευκολία. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς το φυστίκι Αιγίνης είναι ΠΟΠ, δηλαδή τρόφιμο με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και το αυθεντικό δε συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο. Απομιμήσεις θα βρείτε πολλές στο εμπόριο, προτιμήστε όμως το original για να απολαύσετε τη γεύση του σε όλο της το μεγαλείο. Όσον αφορά στα οφέλη αυτού του superfood δε θα πολυλογήσω. Θα πω ότι έχουν υψηλή συγκέντρωση καλίου που βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και ρίχνει τη χοληστερίνη ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Πάντα το αγοράζω καθαρισμένο και τσιμπολογάω όποτε έχω όρεξη για σνάκ. Ήθελα όμως πολύ να το συνοδεύσω με σοκολάτα και έτσι προέκυψε η παρακάτω συνταγή. Το έφτιαξα τρουφάκια νόστιμα και με λεπτή γεύση, εννοείται χωρίς ζάχαρη και με μπόλικη σοκολατένια γεύση! Πιστέψτε με δε θέλετε πάνω από ένα τρουφάκι για να ικανοποιήσετε την λιγούρα σας για γλυκό. Είναι τόσο χορταστικά που θα σας υπερκαλύψουν. Άλλωστε απέχουμε ένα μήνα μόνο από το μαγιό και των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν τρουφάκια...
Υλικά:
30γρ. λάδι καρύδας (λιωμένο)
30γρ. κακάο
250γρ. digestive χωρίς ζάχαρη (τριμμένα)
150γρ. φυστίκι αιγίνης καθαρισμένο και χοντροκοπανισμένο
εσανς βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
λίγο αλάτι
100γρ. κουβερτούρα με στέβια ή dark (λιωμένη)
100γρ. μέλι
2 κουταλιες νερό (αν χρειαστεί)
Αφού προετοιμάσετε και ζυγίσετε όλα τα υλικά θα τα ανακατέψετε σε ένα μπόλ και... Έτοιμα!
Εγώ κράτησα λίγα από τα φυστίκια για το ντεκόρ και πρόσθεσα και 2 κουταλιές νερό για να γίνει το μείγμα πιο ομοιόμορφο και να μην τρίβεται.
Πλάθουμε σε μπαλάκια ίσα με τη χούφτα μας περίπου και αν θέλουμε τα κυλάμε μέσα σε τριμμένο φυστίκι ή κακάο ή ό,τι τραβάει η όρεξη σας! Διατηρούνται σε σκεύος με καπάκι στο ψυγείο.
Summer loading bowlickers!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου