Μανιάτικη τσουχτή η αγαπημένη


Όπως πολύ καλά καταλάβατε η νοσταλγία για καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζεται... Ναι θέλω διακοπές και τις θέλω τώρα! Θέλω ήλιο, θάλασσα και παγωτό και το στρώμα μου να πλατσουρίζω στα ρηχά. Τι λέγαμε; Νοσταλγώντας λοιπόν τη Μάνη θυμήθηκα αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το τηγανητό αυγό που μου είχαν σερβίρει σε ένα εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα στην Καρδαμύλη. Και σιγά το δύσκολο είπα, θα το φτιάξω κι εγώ! Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή είναι να ξέρετε δύο βασικές παρασκευές μαγειρικής να βράζετε μακαρόνια και να τηγανίζετε αυγά. Πανεύκολο. Εγώ χρησιμοποίησα fussili μακριά γιατί ήθελα αυτή την έντονη υφή του χοντρού μακαρονιού εσείς μπορείτε να τα κάνετε είτε με σπαγγέτι είτε με χοντρό μακαρόνι αυτό με την τρύπα. Μπόλικη μυζήθρα από το χωριό φρεσκοτριμμένη και αυγά από το χωριό και η νοστιμιά είναι εγγυημένη. Άλλωστε τα ωραία πράγματα κρύβονται στα απλά και αυτή η συνταγή είναι η επιτομή της απλότητας...


Υλικά:
500γρ. μακαρόνια
500γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
λίγη κανέλα/μοσχοκάρυδο 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αυγά
μπόλικο ελαιόλαδο


Εντάξει δεν πρόκειται για λάιτ πιάτο και συνταγή, αυτό που προσπάθησα να αντικαταστήσω είναι το βούτυρο αγελάδος με το οποίο γίνεται κανονικά η συγκεκριμένη μακαρονάδα χρησιμοποιώντας παρθένο ελαιόλαδο. Αρχικά, θα βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και θα τα σουρώσουμε καλά. 


Στην άδεια κατσαρόλα θα ρίξουμε περίπου 2 κούπες ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά θα σωτάρουμε την μυζήθρα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτοντας λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια θα ρίξουμε τα μακαρόνια και θα τα σωτάρουμε κι αυτά ανακατεύοντας να πάει το τυρί παντού! Παράλληλα θα τηγανίσουμε και τα αυγά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο (μπορείτε να κάνετε και την ποσέ εκδοχή τους).



Η συγκεκριμένη μακαρονάδα δεν έχει την κλασσική σάλτσα. Τη σάλτσα την φτιάχνει το τηγανητό αυγό που θα ακουμπήσει από πάνω. Σπάζοντας τον κρόκο του πιστέψτε με θα νιώσετε σαν να τρώτε καρμπονάρα. Άλλωστε αυτή η μακαρονάδα είναι η ελληνική εκδοχή της ιταλικής καρμπονάρα. Αν θέλετε μπορείτε να σωτάρετε και κομμάτια από σύγκλινο και να τα ανακατέψετε μαζί με τα μακαρόνια. Σας τρέχουν τα σάλια; Κι εμένα... Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου