Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει δε λένε; Ε λοιπόν ας το παινέψουμε! Αυτό το καταπληκτικό και ανεξάρτητο μέρος που λέγεται "Γαλατικό χωριό" και βρίσκεται στη Χαλκίδα είναι το σπίτι μου τα τελευταία πέντε χρόνια. Εκεί θα βρείτε ό,τι μπύρα βάζει ο νους σας, και εγώ (δόξα τη μπεκροκανατοσύνη μου) τις έχω δοκιμάσει όλες. Για λόγους γευσιγνωσίας μη φανταστείτε...
Για την παρακάτω συνταγή διάλεξα την Brunehaut μια μπύρα οργανική, βιολογική και αφιλτράριστη χωρίς γλουτένη. Ξέρω είναι πολλές οι πληροφορίες για κάποιον που γνωρίζει μόνο τα βασικά από μπύρες αλλά κανείς δεν έγινε γνώστης με την πρώτη γουλιά αυτό να θυμάστε! Με λίγα λόγια η συγκεκριμένη μπύρα δεν έχει υποστεί χημικές επεξεργασίες σκεφτείτε ότι περιέχει όλα τα αρώματα και τις καλές ιδιότητες της μπύρας χωρίς τα αρνητικά της. Δε θα πω άλλα αναζητήστε τις μπύρες μας στο "Γαλατικό χωριό" (συνεχίζουμε να παινεύουμε το σπίτι μας).
Όλα αυτά τα αρώματα λοιπόν της συγκεκριμένης μπύρας ήθελα να μεταφέρω σε ένα ψωμάκι ιδιαίτερο χρησιμοποιώντας για το φούσκωμα όχι ξερή μαγιά αλλά τη μαγιά της μπύρας. Είναι πανεύκολο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μπύρα σας αρέσει, σας υπόσχομαι ότι θα επανέλθω με καινούργια συνταγή στο μέλλον!
Υλικά:
250γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
150γρ. φαρίνα
1κ.γ. αλάτι
2κ.σ. μέλι
αποξηραμένα λαχανικά
καρύδια/ λιαστή ντομάτα
330ml μπύρα
Η εκτέλεση είναι η κλασσική που κάνουμε για όλες τις ζύμες. Βάζουμε σε ένα μπώλ τα αλεύρια το αλάτι το μέλι και τα αποξηραμένα λαχανικά (χρησιμοποιώ μείγμα αποξηραμένης ντομάτας, καρότου και μυρωδικών μπορείτε να το προμηθευτείτε από καταστήματα βιολογικών προιόντων) και τα ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τη μπύρα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα όχι πολύ σκληρό, ένα μείγμα που θα κολλάει αλλά δεν πειράζει αυτό είναι το κόλπο για να γίνει αφράτο και να σηκωθεί ψηλά με καμάρι! Εγώ πρόσθεσα κομμάτια από λιαστή ντομάτα και καρύδια χοντροκομμένα, εσείς πειραματιστείτε...
Από πάνω έβαλα σουσάμι λευκό και ψέκασα με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψεκάσει με ελαιόλαδο περίπου για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου