Ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά που το βρίσκουμε αποκλειστικά το χειμώνα είναι το παντζάρι. Αυτό το superfood είναι κόκκινο σαν αίμα μέσα, με απίστευτες ιδιότητες αφού χρησιμοποιείται ακόμα και ως φάρμακο. Η συστηματική κατανάλωση παντζαριού έχει δείξει ότι μπορεί να αντικαταστήσει την φαρμακευτική αγωγή σε καρδιακές και ηπατικές νόσους!
Είναι από τα λαχανικά που σίγουρα θα προτιμήσω γιατί έχει μια απίστευτη γλύκα και νοστιμιά που το κάνει να ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα. Η σαλάτα που θα φτιάξουμε είναι μια κλασσική συνταγή που παντρεύει το παντζάρι με το καρύδι και τη ρόκα για πιο πιπεράτη γεύση. Φάτε την σκέτη σαν άλειμμα στο ψωμί ή συνοδέψτε τη με ψάρι ή κρέας.
Υλικά:
4 γουλιές παντζαριού
1 κούπα καρύδια1 ξερό κρεμμυδάκι
μισο ματσάκι ρόκα άγρια
ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι/πάπρικα καπνιστή/αποξηραμένα λαχανικά/θυμάρι
για το dressing:
2κ.σ. μαγιονέζα λάιτ ή σπιτική200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
Αρχικά θα πλύνουμε καλά τα παντζάρια και θα τα βράσουμε χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε σε μπόλικο βραστό νερό.
Μόλις μαλακώσουν και τρυπιούνται με το πιρούνι τα στραγγίζουμε και όπως είναι ζεστά αρχίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε (η φλούδα θα φεύγει πανεύκολα). Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν λίγο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα καρύδια. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να φάμε τη σαλάτα έτσι χωρίς το dressing. Είναι εξίσου νόστιμη!
Με το dressing του γιαουρτιού γίνεται πιο γεμάτη και χορταστική. Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε...
Lick that all...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου