Τρουφάκια με αμύγδαλο (sugar free)



Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια προέκυψαν μετά απο άπειρους αυτοσχεδιασμούς. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θέλουν να γίνουν!(κάτι σαν κι εμένα δηλαδή)... Ήθελα κάτι μικρό και σοκολατένιο, που να σε γεμίζει ενέργεια και να τρώγεται σαν μπουκίτσα (για να μπορούμε να μετράμε κιόλας πόοοοσες μπουκίτσες)... Φτιάχνονται σε μόλις δέκα λεπτά με μηδέν κόπο. Εγώ τα έφτιαξα χωρίς ζάχαρη, εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε. Είναι ωμοφαγικά, ενω περιλαμβάνουν όλα τα καλά οφέλη του ωμού και ανάλατου αμύγδαλου όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και πολλά άλλα.. Προσωπικά τα λατρεύω γι' αυτό και θα δείτε στο μέλλον πολλές συνταγές με αυτό το νόστιμο ξηρό καρπό. Πάμε τώρα στη συνταγή...






Υλικά για περίπου 20 μπουκίτσες:

300γρ. πούδρα αμυγδάλου (μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σαν αλέθοντας άσπρη αμυγδαλόψιχα στο multi)
250γρ. digestive χωρίς ζάχαρη (πράσινη συσκευασία)
1.κ.γ. υγρή στέβια
50γρ. λάδι καρύδας
30γρ. νερό
2 βανίλιες
άρωμα πικραμύγδαλου
μια πρέζα αλάτι
375γρ. κουβερτούρα με στέβια ή γάλακτος με στέβια


Αρχικά, αλέθουμε στο multi τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στην πούδρα αμυγδάλου. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε μπαλάκια. Αν το μείγμα τρίβεται προσθέτουμε λίγο νερό με το κουταλάκι και ζυμώνουμε καλά. Η πάστα αμυγδάλου είναι έτοιμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά. 

Εν τω μεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα (είτε σε μπεν μαρί είτε στο μικροκυμάτων για 2 λεπτά). Βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα και αυτό ήταν! Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν καλά και έτοιμα.




Δοκιμάστε και αυτή την παραλλαγή...

Λιώνουμε τη μισή σοκολάτα, τη στρώνουμε σε λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις παγώσει λίγο στρώνουμε απο πάνω την αμυγδαλόπαστα και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Εγώ διακόσμησα με σος λευκής και γάλακτος σπιτικής σοκολάτας με στέβια και νιφάδες βρώμης. Κόβετε σε τετράγωνα και έτοιμες οι γεμιστές σοκολάτες.



Now lick that...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου